Start contact links rondrit Economie&Werk

 

 

 

 

 

Op deze pagina binnenkort een uitgebreid verslag van de geplande acties voor een algemeen verbod op nachtvluchten boven woongebieden in heel Europa!!

 

 

 

persbericht lees...

WILOO bundelt krachten met andere  bewonersgroepen

Verschillende milieuactiegroepen met betrekking tot de luchtvaartoverlast gaan de krachten bundelen.

 

Wiloo sluit zich aan bij de bewonersgroepen van andere regionale luchthavens in ons land. Samen eisen we meer inspraak in het  luchthavendossier dat eind deze week besproken wordt op een speciale  ministerraad. Ook de vier gewestelijke milieufederaties scharen zich ons. Wij vinden dat er dringend een globaal luchthavenbeleid moet worden uitgewerkt en dat de geluidsnormen overal dezelfde moeten zijn. Volgens ons valt het ook sterk te betwijfelen of er  nog wel ergens in ons land ruimte is voor meer nachtvluchten.

 

 Het luchthavendossier komt vrijdag en zaterdag 17 en 18 januari op 2004 de agenda. Op de speciale ministerraad van vrijdag en zaterdag krijgt het dossier van de nachtvluchten en de uitbreiding van koerierbedrijf DHL de nodige aandacht. Het idee speelt om de nachtelijke charters vanuit Zaventem over te hevelen naar de regionale luchthavens. Zo zou DHL makkelijker kunnen  uitbreiden. Wij kanten ons tegen dit idee en spreken zelfs van een nepoplossing.